Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

CEYHAN BELEDİYESİ’NDE ISLAK İMZA DEVRİ SONA ERİYOR

CEYHAN BELEDİYESİ’NDE ISLAK İMZA DEVRİ SONA ERİYOR

CEYHAN BELEDİYESİ’NDE ISLAK İMZA DEVRİ SONA ERİYOR

CEYHAN BELEDIYESI’NDE ISLAK IMZA DEVRI SONA ERIYOR

 Ceyhan Belediyesi israfla mücadele kapsaminda hayata geçirdigi uygulamalara bir yenisini daha ekledi.

Yazismalarda ve evrak islerinde dijital imza dönemine geçiliyor. Ceyhan Belediyesi’nin bütün evrak isleri 1 Ocak 2020 itibariyle dijital ortamda yapilacak.

Vatandasa hizmet odakli yerel yönetim anlayisina uygun bir sekilde belediye hizmetlerinin hizli, güvenli ve kesintisiz verilmesini saglayacak bir proje ile islak imza dönemine son veriliyor. Bu sekilde kâgit, toner ve benzeri kalemlerden tasarruf edilirken arsiv ve depolama islemleri de tarihe karisacagi belirtildi.

 

 

“Çagi Yakalayabilmek Için Hizli Olmak Zorundayiz”

 

 

Içisleri Bakanligi, Kalkinma Bakanligi ile Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin ortak çalismasi ile 2017 yilindan bu yana hayata geçirilmek için çalisilan e- Belediye Bilgi Sistemi projesini göreve gelir gelmez Ceyhan Belediyesi’nde hayata geçirmek için çalismalar baslatan Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar; “ Devir teknoloji devri. Teknolojinin insana, dogaya faydali taraflarini hayatlarimiza uygulamak en basta biz yerel yöneticilerin görevdir. Ceyhan Belediyesi’nde bugün git, yarin gel dönemini bitirmek için çalisiyoruz. Çagi yakalayabilmek için hizli olmak zorundayiz. 1 Ocak itibariyle e- Belediye Bilgi Sistemi tamamen dijital oldugu ve Web tabanli oldugu için evde, yolda araçla giderken bile imza atilabilecektir. Bu sayede hizmetler daha da hizli gerçeklesecek bürokratik islemler hizlanacaktir. Depolamayi dijital ortamlarda yaptigimiz için kagit tüketimini de en aza indirgemeyi planliyoruz. Sel oldu, yangin çikti mazeretleriyle evraklarin kaybolmasinin da önüne geçilecektir. Hem zamandan hem kagittan tasarruf etmeyi hedefliyoruz” sözleriyle sistem hakkinda bilgi verdi.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli